Saturday, November 16, 2013

Тиквена супа (ей така,между другото)

Моята най-любима крем супа за всички времена! Единственият неприятен момент в приготвянето й е беленето на тиквата, но крайният резултат компенсира.

Ето какво е нужно за около шест порции:


1.За цвят:
Около половин обелена оранжева тиква.
Една глава лук
Голяма скилидка чесън
Два/три средно големи картофа

2. На вкус:
Сол
Дафинов лист
Масло
 Къри
Кимион
Куркума

3. Нарязват се:
Тиквата
Лукът и чесънът
Картофите




 В средно голяма тенджера се разтапя маслото, слагат се подправките, чесънът и лукът.След като леко се запържат се добавят и останалите продукти, захлупват се с капак, като се налива съвсем малко вода, колкото да не загорят по дъното. Периодично им се долива по още, докато водата не ги покрие.Слагат се сол и дафинов лист, и супичката се оставя да ври на бавен огън.Когато всички зеленчуци са мекички, се смъква от огъня, пасира се и...



Който харесва мононатриев глутамат, може да си добави бульон ;)

2 comments:

  1. Чудесна рецепта! Много вкусно ми се струва, иначе за тиквата малко зор ще е да я беля, но определено бих я сготвила :)

    http://kalisinspirationboard.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. И наистина става страхотна, особено за зимно време ;)

    ReplyDelete