Tuesday, September 10, 2013

Тарка Дал (Tarka Dhal)

Официално една от любимите ми интерпретации на индийската кухня.Става бързо и е много, много вкусна!

Необходими продукти:

1.Основни
500гр. червена леща ( количеството може да варира спрямо порциите)
2 бр. домати
2 скилидки чесън
2 глави лук.
масло/зехтин

2.Подправки
кимион
куркума
кориандър
черен пипер
морска сол


Лещата се накисва за 20-30 минути (докато приготвим другите продукти), а лукът и доматите се нарязват на ситно.

В тенджера с малко масло на дъното смесваме лещата, лукът, доматите, куркумата, солта и 3ч.ч. вода( нещо такова като в снимка 4.)


Докато лещата ври на бавен огън, чесънът се наситнява, ето така:


След като водата заври и се изпари, в тиган с масло се запържва леко нарязаният чесън, кимионът, черен пипер, кориандър, а после се сипват в лещата(която би трябвало да е станала на кашичка).Смъква се от котлона и voilà!



И всичко това препоръчвам да се прави и хапва на ето това:







No comments:

Post a Comment