Saturday, February 1, 2014

3 х 1

..или още казано- три книги на месец!Идеята ми не е новаторска или супер оригинална, но възнамерявам да я превърна в един вид традиция.Всеки месец ще публикувам препратки и ревюта за три книги, които съм прочела и са оставили силен отпечатък в мен. Ще се радвам да видя и ваши предложения и препоръки, защото време малко, а книги много :)

1. The birth of Venus- "Раждането на Венера" на Сара Дюнан е кръстена по едноименната творба на Сандро Ботичели, и съдейки по името, разказва за средновековна Флоренция, художници с божествен талант, догми, суеверия, Дяволът, религиозни забрани, Данте, и разбира се лека доза романтика.


2. Life of Pi- " Животът на Пай" е книга за Господ във всичките му форми и религиозни проявления и за разлика от екранизацията, ефектите не са в зрелищата, а в размислите на главния герой.Философска книга, без да претендира за такава титла!


3. Физика на тъгата от моят любим Георги Господинов. Дълбока и проницателна, често тъжна, с фино чувство за хумор и много, много докосваща книга.Потърсете своя минотавър, той има нужда от вас!

Кориците на книгите естествено не ми принадлежат!


А кои са вашите три(ста) любими книги?



2 comments:

  1. life of pi e eдна от най-въздействащите книги, които съм чела. още съм влюбена в нея ♥

    ReplyDelete
  2. Да да, страхотна е, особено в оригинал на английски!

    ReplyDelete