Отдавна не съм отделяла цяла публикация за рецепта, но тази заслужава. Със Свеки приготвихме тези вкусни и хрупкави банички, съвсем, съвсем постни (тоест веган).
1. Трябват ви ръчно точени кори, защото другите са много тънки и бързо изсъхват. Сгъвате една кора на две, после разрязвате през средата така, че да се получат две равни парчета.
2. Втората стъпка е да приготвите плънката за баничките. За нея ви трябват:
праз колкото душа иска;
един-два настъргани картофа;
настърган морков;
спанак на око;
зехтин/олио;
копър и сминдух на цвят
Всичко това задушавате под капак и смъквате от огъня когато омекне.
В намаслена тавичка подреждате сгънатите банички и ги намазвате с малко мазнина. Пекат се на умерена фурна (180-200 градуса). Тъй като ние пекохме на печка на дърва, баничките станаха готови за 10 минути.
Воала! Облизахме си пръстите многократно, а плънката може да се направи с какво ли не.
Докато приготвяхме продуктите хвърляхме по едно око и на гледките през прозореца, които не бяха за изпускане :)
леле, тъкмо търсех рецепта за баница с праз, благодаря!!!:))))
ReplyDeleteЗначи нищо случайно няма :)
ReplyDeleteЧудесни! Ще пробвам и аз.
ReplyDelete