Thursday, February 11, 2016

Treats

Отдавна не съм отделяла цяла публикация за рецепта, но тази заслужава. Със Свеки приготвихме тези вкусни и хрупкави банички, съвсем, съвсем постни (тоест веган).


1. Трябват ви ръчно точени кори, защото другите са много тънки и бързо изсъхват. Сгъвате една кора на две, после разрязвате през средата така, че да се получат две равни парчета.

2. Втората стъпка е да приготвите плънката за баничките. За нея ви трябват:
праз колкото душа иска;
един-два настъргани картофа;
настърган морков;
спанак на око;
зехтин/олио;
копър и сминдух на цвят
Всичко това задушавате под капак и смъквате от огъня когато омекне.


 3. За една баничка се слага около една супена лъжица плънка. Баничката се сгъва, започвайки от празния долен ъгъл и придържайки се към триъгълната форма.


В намаслена тавичка подреждате сгънатите банички и ги намазвате с малко мазнина. Пекат се на умерена фурна (180-200 градуса). Тъй като ние пекохме на печка на дърва, баничките станаха готови за 10 минути. 



Воала! Облизахме си пръстите многократно, а плънката може да се направи с какво ли не. 

Докато приготвяхме продуктите хвърляхме по едно око и на гледките през прозореца, които не бяха за изпускане :) 



3 comments:

  1. леле, тъкмо търсех рецепта за баница с праз, благодаря!!!:))))

    ReplyDelete
  2. Значи нищо случайно няма :)

    ReplyDelete
  3. Чудесни! Ще пробвам и аз.

    ReplyDelete